Novemberben Bács-Kiskun Megyébe látogattunk.

Az EFOP-5.2.2-17 Transznacionális együttműködések „Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok” pályázat keretében a Lakiteleki Népfőiskolára és Tiszaalpárra látogattunk el utolsó tanulmányutunk keretében 2019. november 6-7. között. Tanulmányutunk első napján a Lakiteleki Népfőiskolára utaztunk, ahol a Népfőiskola szakmai bejárása mellett az intézmény történetével és szakmai munkájával, képzési divíziójának megismerésével foglalkoztunk, emellett jövőműhelyen vehetünk.
A tanulmányút remek lehetőséget kínált tapasztalatok cseréjére, újabb jó gyakorlatokat ismerhettünk meg.
Tiszaalpáron az Árpád Művelődési Házba látogattunk a második napon, ahol a bábművészet közösségfejlesztő hatásáról, bábcsoportok létrehozásának, működtetésének sajátosságairól hallhatunk előadást, majd Gergely Garabónál a kosárfonás alapjainak, történetének megismerése törekedve egy interaktív előadás keretében közös kosárfonó bemutatón is részt vehettünk.
Az utolsó tanulmányutunkon is rengeteg hasznos szakmai tapasztalattal, élménnyel és újabb jó gyakorlatok megismerésével gazdagodott csapatunk.