Az első debreceni műhelymunkát sikeresen zárták a projekt résztvevői. Körvonalazódtak a feladatok.

 

Az EFOP-5.2.2-17 Transznacionális együttműködések „Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok” pályázat keretében találkoztak a projekt résztvevői Debrecenben február 16-17. között. Előző cikkünkben már olvashattak arról, hogy milyen fontosabb szakmai témák kerültek elő a műhelymunka első napján.

 

A második napon a projekt keretében tervezett tanulási fesztivál főbb terveit vitatták meg a résztvevők. Eddigi gyakorlatokat, tapasztalatok ismerhettek meg a külföldi kollégák, majd közös eszmecsere keretében alakították ki a főbb irányvonalakat a résztvevők.

A nap további témái között kiemelten foglalkoztak a kutatások tervezésével, lebonyolításával, kérdőívek kidolgozásával. A kérdőívek mellett pedig a felnőtt tanulói életutak vizsgálatát és az ehhez kapcsolódó interjúk készítését is megvitatták. A nap zárásaként a jó gyakorlatok gyűjtése és országos átfogó statisztikai elemzések kérdése is napirendi volt. A kollégák legközelebb az áprilisi műhelymunkán, Sárospatakon találkoznak majd.

 

Dátum: 2018. február 22.