Megismerkedtünk a Műszaki Szakképzési Centrummal.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb középfokú szakképzési intézményeként 12 ágazatban, 39 szakmában biztosít továbbtanulási lehetőséget. Az Iskola 6 tagintézménye 10 telephelyen működik Szolnok, Jászberény és Újszász városokban.
Hicsó György, a centrum kancellárja fogadta projekt csapatunkat és partnereinket március 7-én, a műhelymunkát megelőzően.
A Centrum központjában is helyet adó SzMSzC Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumában egy érdekes előadáson mesélt nekünk a szakképzési centrumuk tapasztalatairól, innovációs lehetőségeiről és tanulási jó gyakorlatairól kancellár úr.
Előadásában kiemelte, hogy a szakképzés célja, hogy kielégítse a munkaerőpiac igényeit, biztosítsa a folyamatos önképzés lehetőségét, és felkészítse tanulóit a felsőfokú tanulmányok sikeres folytatására.
„A képzés minőségének javítása érdekében arra törekszünk, hogy egyre több tanuló számára biztosítsuk tanulószerződés keretében a valós vállalati környezet megismerését. Szeretnénk olyan szakmai tudással és emberi tartással rendelkező szakembereket képzeni, akik kilépve az iskola kapuján, helyt tudnak állni a munka világában.”
Munkájukat jól felszerelt laboratóriumok, tanműhelyek segítik a mindennapokban.