Folytatjuk partnereink bemutatását.

A Doktoranduszok Kiss Árpád Közhasznú Egyesülete 2004 óta működő debreceni közhasznú egyesület, amelynek tagjait a Debreceni Egyetem oktatói, doktorandusz hallgatói és a Debreceni Egyetemhez kötődő oktatási, felnőttoktatási és kutatási szakemberek alkotják. Az egyesület kiemelt céljaként a tudományos közéletben való folyamatos megjelenés érdekében tagjai révén számos hazai és nemzetközi tudományos kutatásba kapcsolódik be, közreműködik tudományos kiadványok kiadásában, szakmai konferenciák szervezésében.
Az oktatási élethez kapcsolódóan évente 1-2 tudományos konferencia szervezését/társszervezését végezi önkéntesei, elsődlegesen a doktoranduszok segítségével. Az utóbbi évek kiemelkedő jelentőségű konferenciája a Kiss Árpád Emlékkonferencia. Emellett rendszeresen vállal társszervezői feladatokat a HUCER elnevezésű oktatáskutatási témájú nemzetközi konferencián, ill. a kétévente megvalósuló Tudományos Konferencia és Szakmai Találkozó Durkó Mátyás emlékére debreceni konferencián.
A hazai konferenciák mellett 2016-ban az egyesület bekapcsolódott az ECER 2016, 2018-ban pedig az EECERA 2018 nemzetközi konferencia szervezési feladataiba is.
Az egyesület a tudományos eredmények és előadások közzétételét nem csak a konferenciák segítségével de kötetek, tanulmányok megjelentetésével is végzi.
A szervezet kiemelt hangsúlyt fektet más, hasonló kutatási orientációval rendelkező szervezetekkel való együttműködésre. Kiterjedt kapcsolati rendszerével a hazai és határon átnyúló tudományos élet és kutatócsoportok összefogását segíti elő.
Az egyesület Kiss Árpád neveléstudósról kapta a nevét, aki Magyar Pedagógiai Társaság elnöke volt (1974-1979) és a Debreceni Egyetem magántanára.

Dátum: 2019. január 3.