Márciusban is folytatjuk tovább partnereink bemutatását. Most a beregszászi kollégák munkájába nyerhetnek bepillantást.

 

A Kárpátaljai Pedagógus Továbbképzési Intézet profilja elsősorban a felnőttképzés egy speciális területe, a pedagógus-továbbképzés, emellett oktatási konferenciák, szemináriumok szervezése és lebonyolítása, módszertani könyvek kiadása. Az Intézet célja, hogy biztosítsa a tanárok szakmai fejlődését, hozzájáruljon ezáltal ahhoz, a régióban képzett, proaktív tanárok taníthassák a gyereket.

A Kárpátaljai Pedagógus Továbbképzési Intézet szerteágazó nemzetközi tevékenységet folytat, elsősorban magyar, lengyel és szlovák szervezetekkel ápol kapcsolatot. „Innovatív módszerek az oktatásban – InovEduc” című projekt keretein belül a Pan European Egyetemmel (Paneurópskavysokáškola, Pozsony, Szlovákia) került kialakításra nemzetközi kapcsolat, amelynek célja jó gyakorlatok cseréje, tapasztalatok átadása és beépítése a mindennapok gyakorlatába mindkét intézmény esetében.

A Kárpátaljai Pedagógus Továbbképzési Intézet által szervezett Nemzetközi Nyári Egyetem hozzájárul ahhoz, hogy oktatási intézetek és tudományos szervezetek személyzete tudományos mobilitás keretében utazhasson, nemzetközi találkozók alkalmával közös projektötletek kerüljenek kidolgozásra, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy az oktatási személyzet szakmailag fejlődni, erősödni tudjon nemzetközi példák, minták segítségével. A lengyelországi Central Academy of Studies and Certification (CEASC) szervezetből, valamint a Debreceni Egyetemről érkező résztvevők műhelymunkában vehettek részt, mesterkurzusokat, előadásokat hallgattak.

Dátum: 2018. március 14.