Szlovákiában is sikerült jó gyakorlatokat feltárni!

A felnőttképzés, tanulás és társadalmi felzárkózást elősegítő programok segítségével eljárásokat, módszereket is megismerhettünk Szlovákia különböző pontjairól. A tanulmányok közül az egyik a Nagykapos és Vidéke Társulás kiváló felnőttképzési jó gyakorlatát mutatja be.
A szervezet felnőttképzési tevékenységeinek partneri együttműködéseiről, eredményeiről és az elkészített módszertanok és tananyagok sikereiről is olvashatunk. Az eset kiválóan szemlélteti az esélyegyenlőség és a társadalmi befogadás előmozdítása érekében tett erőfeszítéseit a szervezetnek.
Emellett további céljuk a munkaerő-piaci igények kielégítése, a humánerőforrás minőségének javítása, az emberek versenyképessé tétele a tudásalapú gazdaságban és társadalomban.
Az eset leírása során az Agrárvállalkozókért oktatási programot és a szervezet életében a felnőttképzés terén nagy kitörési pontnak jelentő Pannon Forrás Kárpát-medencei Felnőttképzési és Szolgáltatási Hálózat létrehozásában való részvételükről is olvashatunk, de kiváló példa lehet még a „Határtalan felnőttképzés“ című projektjük is. A teljes esetleírás elolvasható a honlap eredményei menüpont alatt.