Jó gyakorlatot mutatunk be a romániai partnereinknek köszönhetően.

A projektünk keretében vállaltuk, hogy jó gyakorlatokat mutatunk be hazai és nemzetközi tapasztalatokra alapozva. A felnőttkori tanulás témájában romániai partnereinknek köszönhetően kiváló példákat sikerült gyűjtenünk.
A Székelyudvarhelyi „Feel Good” Sportegyesület esete a sport kohéziós szerepére világít rá, és arra, hogy miként épül mellé a hasonló irányultságú szervezetek hálózata. A Feel Good Sportegyesület 2012 óta működő amatőr kezdeményezés, melynek 75 aktív tagja van.
A tagságot sokszínűség jellemzi, a térség lakói közül gyermekkorúak, felnőttek és idősek is együtt mozognak. Nagy hangsúlyt fektetnek a természetben űzhető mozgásformák, a szabadidősport népszerűsítésére és gyakorlására, kiemelt figyelmet fordítanak a futást népszerűsítésén keresztül a székelyudvarhelyi futóközösség kialakítására és bővítésére. Szabadtéri mozgalmakkal, sportrendezvények szervezésével tudatosítják az egészséges, aktív életforma fontosságát. A sportegyesület a „Mozdulj ki velünk! Közösségi futás” programja révén Székelyudvarhelyen kialakult egy olyan egészséges futóközösség, amely dinamikusan fejlődik. A teljes esetleírás elolvasható a honlap eredményei menüpont alatt.