Közeledik projektünk első mérföldköve.

A Nullpont Kulturális Egyesületnek május 15-ig kell az irányhatóság felé elkészíteni az első szakmai és pénzügyi beszámolóját.

Az első mérföldkő szakmai teljesítéséhez szükséges megállapodásokat megkötöttük a partnereinkkel. Ezen túl a szakmai tervben rögzítetteknek megfelelően haladtunk, a kötelező és önként vállalt tevékenységeinket, amelyeket az első félévre terveztünk folyamatosan végeztük. Valamint a következő félévre vonatkozó tevékenységeket is elkezdtük előkészíteni- fogalmazott Márkus Edina, a projekt menedzsere.

Kötelezően megvalósítandó tevékenységek között többek között a tanulmányozni kívánt terület, szolgáltatás megismerése nemzetközi együttműködés keretében megtörtént. Országtanulmányok készültek a szlovák, ukrán, román és magyar oktatási, különösen a felnőttoktatási rendszerről. A nemzetköz hálózatépítés elindult. A partnereink közreműködésével 100 tételes szervezeti adatbázis készült, a területen aktív szervezetekről. Megállapodásokat kötöttünk két ukrán, egy román és egy szlovák partnerrel. Jó gyakorlatok feltárását előkészítettük. Kidolgoztunk egy olyan szempontsort, amely alapján feltérképezhetőek, kidolgozhatóak jó példák. A kérdőíves kutatás előkészítése megtörtént, kidolgozásra, pontosításra került a kutatási terv, a kutatási eszközök, kérdőív, tanulói életútinterjú vázlat. A projekt első félévében egy tanulmányút megvalósult Sárospatakon. Két műhelymunka is lezajlott Debrecenben és Sárospatakon.

Dátum: 2018. május 9.